Poniedziałek
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, bułka pszenna, wędlina sopocka, papryka czerowna do chrupania. mleko/herbata z cytryną
Obiad: Zupa z brokuł z włoszczyzną na bulionie gotowanym na kościach wieprzowych,
kaszka manna na mleku z owocami, kompot
Podwieczorek: Sok warzywny ciastka sezamowe, owoc
Wtorek
Śniadanie:Pieczywo mieszane z masłem, zupa owsiana na mleku z płatków naturalnych orkiszowych z migdałami i rodzynkami, orzechami oraz owoce suszone, herbata
Obiad: ziemniaczane talarki, polędwiczki z kurczaka panierowane, surówka z kapusty pekińskiej, woda z cytryną
Podwieczorek: jogurt naturalny z truskawkami, krakersy
Środa
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, bułka orkiszowa, parówka z szybki na ciepło z ketchupem, ogórek małosolny, mleko/herbata z cytryną
Obiad: Zupa pomidorowa zabielana z ryżem, łazanki z kapustą kwaszoną i mięsem, kompot
Podwieczorek: serek homogenizowany, owoc
Czwartek
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, bułka pszenna, ser smażony, rzodkiewka, owoc, kakao/herbata
Obiad: kluski śląskie, pieczeń łopatki w sosie własnym, kapusta czerwona gotowana, woda z cytryną
Podwieczorek: pieczywo lekkie z orkiszem, marchewka do chrupania,
Piątek
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, bułka ze słonecznikiem, pasta z łososia, z twarożkiem, pomidor, owoc, mleko/herbata
Obiad: jajko sadzone ze szczypiorkiem, ziemniaki puree z koperkiem, marchewka mini gotowana na parze, kompot wieloowocowy,
Podwieczorek: babka jogurtowa, owoc, kawa zbożowa na mleku Anatol 5 zbór |