Poniedziałek
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, bułka pszenna, parówka z szynki, papryka świeża
do chrupania, herbata z cytryną
Obiad: Zupa krupnik z włoszczyzną na bulionie gotowanym na kościach wieprzowych,
Kaszka manna na mleku z owocami, kompot
Podwieczorek: Pieczywo chrupkie, owoc
Wtorek
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, rzodkiewka, owoc, herbata
Obiad: Ziemniaczane puree, kotlet schabowy w panierce, kapusty biała gotowana,
woda z cytryną
Podwieczorek: Sok jabłkowy, ciastko
Środa
Śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, bułka orkiszowa, wędlina drobiowa, pomidor, herbata z cytryną
Obiad: Rosół drobiowy z makaronem, naleśniki z serkiem Danio, kompot
Podwieczorek: Koktajl mleczno- owocowyowoc
Czwartek
Śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, bułka pszenna, dżem truskawkowy,owoc, kakao, herbata
Obiad: Gulasz wieprzowy w sosie własnym, kasza wiejska, buraczki z jabłkiem, woda z cytryną
Podwieczorek: Chrupki kukurydziane, owoc
Piątek
Śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem,bułka ze słonecznikiem, pasztet drobiowy, ogórek małosolny, owoc, mleko/herbata
Obiad: Ser biały ze szczypiorkiem , ziemniaki puree z koperkiem, sałatka warzywna, kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Jogurt do picia Gratka, herbatniki
|