O przedszkolu
Aktualności
Grupy przedszkolne
Strefa Rodzica
Biuletyn Informacji Publicznej
Porady dla rodziców
Rada Rodziców
Opłaty
Żywienie
Jadłospis
Akcje charytatywne
Archiwum
RODO
Rekrutacja
Kontakt
ePUAP

line

Jadłospis 2.12 - 6.12


line

PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:
Chleb pszenno-żytni z masłem(zawiera mleka ), serek Almette, (zawiera mleka),szynka drobiowa gotowana z papryką świeżą, herbata z cytryną i miodem banan
Obiad:Zupa z soczewicy na wywarze mięsno- warzywnym(zawiera seler)kasza jaglana na mleku z jabłkami, kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Rogal mleczny z masłem(zawiera pszenicę, jaja, mleko)herbata

WTOREK
Śniadanie:
Chleb pszenno-żytni z masłem(zawiera mleka ), powidła śliwkowe,mleko, herbata z cytryną, jabłko
Obiad:
Grillowane polędwiczki z kurczaka z ziemniakami puree (zawiera mleko),surówką z kapusty pekińskiej, kompot
Podwieczorek: Mus bananowy na maślance(zawiera mleko), herbatniki

ŚRODA
Śniadanie:
Chleb pszenno-żytni z masłem(zawiera mleka ), wędlina podsuszana, pomidor, kakao na mleku, herbata malinowa gruszka
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem ryżem na wywarze warzywnym (zawiera seler)ze śmietaną 18% (zawiera mleko)naleśniki zawijane z jogurtem greckim(zawiera pszenicę ,jaja, mleko)kompot
Podwieczorek: Wafle pełnoziarniste (zawiera owies),marchewka do chrupania, herbata owocowa

CZWARTEK
Śniadanie:
Chleb pszenno-żytni z masłem(zawiera mleka ), zupa mleczna z kluseczkami(zawiera mleko, jaja),herbata pomarańcz
Obiad: Gulasz wieprzowy w sosie własnym z warzywami(zawiera pszenicę, seler) i kaszą pęczak, warzywa gotowane na parze, kompot
Podwieczorek: Serek homogenizowany z musem truskawkowym(zawiera mleko)

PIĄTEK
Śniadanie:
Chleb pszenno-żytni z masłem(zawiera mleka ), pasta z makreli z jogurtem, rzodkiewką i jajkiem,(zawiera jaja, mleko, gorczyca)kawa inka na mleku, herbata kiwi
Obiad:Gzik-ser biały ze szczypiorkiem,(zawiera mleko),ziemniaki puree, (zawiera mleko),sałatka z pomidorów i ogórków kiszonych, kompot
Podwieczorek: Ciasto Murzynek, mandarynka(zawiera pszenicę, jaja, mleko)herbata

line